Skip to main content

Duurzaam isoleren met biobased en ecologische materialen

Bio based isoleren is isoleren met materialen die voornamelijk uit natuurlijke, hernieuwbare bronnen zoals hennep, stro, vlas, schapenwol en gerecycled katoen worden vervaardigd. Wij werken voornemelijk met cellulose en houtsnippers die in de te isoleren opllervlaktes worden geplaatst of geblazen

Online rekentool

Met onze simpele rekentool kunt u snel prijsindicatie maken voor het aanbrengen van isolatie in uw kruipruimte.

Voer door middel van de slider het aantal m2 vloeroppervlak in en we rekenen direct een indicatie uit van de kosten voor uw de desbetreffende woning. Let op het betreft een indicatie, neem voor een exacte prijsopgave contact met ons op. We komen graag bij u langs om een inmeting te doen.

We gaan in de berekening uit van een gemiddelde eengezinswoning met een spouwmuurdikte van 6cm.

Bereken direct prijsindicatie voor biobased isoleren

Dakoppervlak: 40 m2

Calculated Value: 2400


Extra optiesPrijsindicatie: 4400,-

Op dit moment kunnen wij binnen  6 weken isoleren!

Voordelen kruipruimteisolatie

  1. Energiebesparing: Biobased materialen zorgen ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden in huis, waardoor je minder hoeft te stoken om het binnen comfortabel warm te houden. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren op de energierekening.

  2. Comfort: Door het isoleren van de vloer of van het dak wordt de woning warmer en zal er minder tocht ontstaan. Dit verbetert het comfort in huis, omdat het minder kil en vochtig aanvoelt.

  3. Vermindering van vocht en schimmel: Door het isoleren van met Easycell wordt de luchtvochtigheid in huis verminderd, waardoor de kans op schimmelvorming wordt verkleind. Het kan ook helpen om vochtproblemen in de kruipruimte te verminderen.

  4. Geluidsisolatie: Biobased materialen kunnen ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf of van aangrenzende ruimtes te verminderen.

  5. Verhoogde waarde van de woning: Het isoleren van de woning kan bijdragen aan een hogere energie-efficiëntie van de woning, wat kan leiden tot een hogere verkoopwaarde van de woning.

Werkwijze:

Bij Silenta staan transparantie en eerlijkheid centraal in onze werkwijze. Onze collega’s voorzien uw kruipruimte snel en efficient van isolatie (vaak al binnen één dag). Ook na ons werk blijven wij onze klanten ondersteunen met uitstekende service.

1. Advies

2. Offerte

3. Aanbrengen

4. Garantie

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

Kruipruimteisolatie wordt meestal aangebracht door isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte te plaatsen, waardoor de warmte in huis beter wordt vastgehouden en vochtproblemen worden verminderd. Soms kan ook isolatiemateriaal tegen de onderkant van de vloer worden bevestigd om het warmteverlies verder te verminderen.

Wat levert de isolatie op?

Kruipruimteisolatie zorgt ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden in huis, waardoor je minder hoeft te stoken om het binnen comfortabel warm te houden. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren op de energierekening. En door het isoleren van de kruipruimte wordt de vloer van de woning warmer en zal er minder tocht ontstaan. Dit verbetert het comfort in huis, omdat het minder kil en vochtig aanvoelt.

Aanbrengen van isolatie

De isolatie wordt meestal aangebracht door het isolatiemateriaal in de vorm van rollen onder de vloer te bevestigen. De rollen worden op maat gesneden en tegen de ondergrond bevestigd met behulp van speciale lijm of schroeven. Vervolgens worden de naden en kieren afgedicht met speciale tape of kit om een luchtdichte isolatielaag te creëren.

Kosten kruipruimte isolatie

De kosten voor PIF isolatie kunnen variëren afhankelijk van de oppervlakte die geïsoleerd moet worden, het type isolatiemateriaal en de moeilijkheidsgraad van de installatie. Over het algemeen ligt de prijs voor PIF isolatie tussen de 40 en 50 euro per vierkante meter

Combineer:

Nog meer mogelijkheden om te besparen op de energierekening

Als onderdeel van Deaton duurzaam zijn wij in de gelegenheid om u een volledig duurzaamheidspakket aan te bieden. Alles onder één dak.

Vraag naar de mogelijkheden!

Spouwmuurisolatie

Zonnepanelen

HR++ Glas

Offerte aanvragen

Fout: Contact formulier niet gevonden.