Skip to main content

Casus: Gezin in Alkmaar ervaart wateroverlast en vindt oplossing met bodemisolatie

03 maart 2021

Familie De Vries uit Alkmaar had al geruime tijd te kampen met wateroverlast in hun kelder en vochtproblemen in huis. Elke keer als het regende, leek het alsof het water zich een weg baande naar hun kruipruimte en kelder, waardoor er plassen ontstonden en zelfs een aantal keer tot kleine overstromingen leidde. De vochtigheidsproblemen resulteerden ook in schimmelgroei in sommige delen van hun huis, wat de gezondheid van hun gezin begon te beïnvloeden.

Na verschillende mislukte pogingen om het probleem op te lossen met traditionele methoden zoals waterdicht maken van de kelder en verbetering van de afvoer rondom het huis, besloot het gezin advies in te winnen bij een specialist in isolatieoplossingen. Na een grondige inspectie van hun woning stelde de specialist voor om bodemisolatie toe te passen in de kruipruimte van hun huis.

Door isolatiemateriaal aan te brengen in de kruipruimte, kon worden voorkomen dat vocht vanuit de grond de kruipruimte en vervolgens de woning binnendrong. Het isolatiemateriaal fungeerde als een barrière tegen opstijgend vocht en regenwater, waardoor de vochtigheidsniveaus onder het huis werden gereguleerd en de kans op wateroverlast werd geminimaliseerd.

Na de installatie van bodemisolatie merkte het gezin al snel een significante verbetering op. De kelder bleef droog, en de vochtproblemen in huis verminderden aanzienlijk. De schimmelgroei stopte en de algehele luchtkwaliteit in huis verbeterde merkbaar. Bovendien waren ze blij te constateren dat de afvoer van regenwater rondom hun huis beter werd gereguleerd, waardoor ze geen last meer hadden van plassen in de tuin na een regenbui.

Dankzij de bodemisolatie konden de Vries’s eindelijk genieten van een droger en gezonder binnenklimaat, zonder zich zorgen te hoeven maken over wateroverlast en vochtproblemen. Het was een investering die niet alleen hun huis beschermd heeft, maar ook hun gemoedsrust heeft hersteld.


Latest Articles

Biobased isoleren in Obdam

Op 15 februari 2024 heeft het woonhuis van de familie Humm in Obdam een upgrade ondergaan met bio…