Skip to main content

Biobased isoleren in Obdam

02 maart 2024

Op 15 februari 2024 heeft het woonhuis van de familie Humm in Obdam een upgrade ondergaan met biobased isolatie, waarbij cellulose als isolatiemateriaal is gebruikt. Deze innovatieve isolatietechniek was gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie van het huis en het verhogen van het thermisch comfort voor de bewoners.

De isolatiewerkzaamheden werden uitgevoerd door Silentas dat gespecialiseerd is in biobased isolatiematerialen. Het proces begon met een grondige inspectie van de huidige isolatiestatus van het huis en het vaststellen van eventuele verbeterpunten. Vervolgens werd het cellulose isolatiemateriaal aangebracht in platte daken en zolder van het huis.

Cellulose isolatie wordt gemaakt van gerecyclede papiervezels, waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal is. Het biedt uitstekende thermische prestaties en helpt warmteverlies te verminderen door de luchtdichte afdichting van de bouwschil te verbeteren. Bovendien heeft cellulose isolatie goede geluidsisolerende eigenschappen, waardoor het huis ook akoestisch comfortabeler wordt.

Tijdens de installatie werd het cellulose isolatiemateriaal met behulp van een speciale machine in de holle ruimtes van de daken geblazen, waardoor een gelijkmatige en consistente isolatielaag werd gecreëerd.

Na voltooiing van de isolatiewerkzaamheden merkte de bewoner al snel een verbetering van het thermisch comfort in huis. De temperatuur werd gelijkmatiger verdeeld door het hele huis, waardoor er minder behoefte was aan verwarming tijdens koude dagen. Bovendien werd het geluid van buitenaf gedempt, waardoor een rustiger en comfortabeler binnenklimaat ontstond.

Al met al heeft het biobased isoleren van het woonhuis met cellulose in Obdam niet alleen bijgedragen aan het verhogen van de energie-efficiëntie en het verbeteren van het thermisch comfort, maar ook aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het huis. Het project toont aan dat biobased isolatiematerialen zoals cellulose een waardevolle en duurzame oplossing zijn voor het isoleren van woningen.

Nu op naar een warmtepomp


Latest Articles

Casus: Gezin in Alkmaar ervaart wateroverlast en vindt oplossing met bodemisolatie

Familie De Vries uit Alkmaar had al geruime tijd te kampen met wateroverlast in hun kelder en voc…