Skip to main content

Tonzon: Comfort en besparen met innovatieve thermokussens

Tonzon is een isolatiemethode gebaseerd op thermoskussens. Het biedt een hoge isolatiewaarde en bespaart energiekosten. Het is milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur van wel 50 jaar. Het is eenvoudig te installeren en vermindert condensatie, wat zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Online rekentool

Met onze simpele rekentool kunt u snel prijsindicatie maken voor het aanbrengen van Tonzon vloerisolatie.

Voer door middel van de slider het aantal m2 vloeroppervlak in en we rekenen direct een indicatie uit van de kosten voor uw de desbetreffende  woning. Let op het betreft een indicatie, neem voor een exacte prijsopgave contact met ons op.  We komen graag bij u langs om een inmeting te doen.

We gaan in de berekening uit van een gemiddelde eengezinswoning met een spouwmuurdikte van 6cm.

Bereken prijsindicatie voor uw Tonzon isolatie

Vloeroppervlak: 30 m2

Calculated Value: 1200


Extra optiesPrijsindicatie: 1200,- excl. BTW

Op dit moment kunnen wij binnen 5 weken uw vloer isoleren!

Voordelen tonzon vloerisolatie

Tonzon is een methode voor het isoleren van gebouwen, gebaseerd op het gebruik van thermoskussens. Enkele voordelen van Tonzon zijn onder andere:

  1. Hoge isolatiewaarde: Tonzon isolatie heeft een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat het helpt om de warmte binnen te houden tijdens de winter en buiten te houden tijdens de zomer. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten.

  2. Milieuvriendelijk: Tonzon is een milieuvriendelijke isolatiemethode omdat het gebruikmaakt van gerecyclede materialen en geen schadelijke chemicaliën bevat. Het heeft dus geen negatieve invloed op de luchtkwaliteit in huis of op het milieu.

  3. Lange levensduur: Tonzon isolatie heeft een lange levensduur, tot wel 50 jaar. Dit betekent dat het een eenmalige investering is die lang meegaat en op de lange termijn kosten bespaart.

  4. Eenvoudig te installeren: Tonzon is eenvoudig te installeren en kan snel worden aangebracht. Dit betekent dat er geen verbouwingen nodig zijn en dat het isolatieproces minimale verstoring veroorzaakt.

  5. Vermindert condensatie: Tonzon isolatie helpt ook om condensatie te verminderen. Dit kan vochtproblemen voorkomen en bijdragen aan een gezonder binnenklimaat.

Werkwijze:

Bij Silenta staan transparantie en eerlijkheid centraal in onze werkwijze. Onze collega’s voorzien uw vloer snel en efficient van Tonzon isolatie (vaak al binnen één dag). Ook na ons werk blijven wij onze klanten ondersteunen met uitstekende service.

1. Advies

2. Offerte

3. Aanbrengen

4. Garantie

Hoe werkt tonzon isolatie?

Tonzon werkt door het gebruik van thermoskussens die worden geplaatst onder de vloer, tegen het dak of tegen de wanden van een gebouw. De kussens vormen een laag stilstaande lucht die fungeert als isolatiemateriaal en voorkomt dat warmte wordt overgedragen. Dit vermindert warmteverlies tijdens de winter en warmteopname tijdens de zomer, waardoor het binnenklimaat wordt verbeterd en energiekosten worden bespaard.

Wat levert de isolatie op?

Het toepassen van Tonzon isolatie kan verschillende voordelen opleveren, zoals het verlagen van energiekosten, het verbeteren van het binnenklimaat, het verminderen van geluidsoverlast en het verhogen van de waarde van een gebouw. Door de hoge isolatiewaarde van de thermoskussens wordt warmteverlies verminderd en wordt de energie-efficiëntie van het gebouw verbeterd. Dit kan leiden tot besparingen op de energierekening en een verbeterde leefomgeving.

Aanbrengen van Tonzon

Tonzon isolatie wordt aangebracht door thermoskussens onder de vloer, tegen het dak of tegen de wanden van een gebouw te plaatsen. Dit gebeurt door het bevestigen van Tonzon-isolatiefolie aan de onderkant van de vloer of aan de binnenkant van het dak of de wanden. Vervolgens worden de thermoskussens in de Tonzon-isolatiefolie geplaatst, waardoor er een laag stilstaande lucht ontstaat die fungeert als isolatiemateriaal. De thermoskussens worden op maat gemaakt en op locatie geïnstalleerd, waardoor er geen grote verbouwingen of ingrijpende werkzaamheden nodig zijn.

Kosten Tonzon

De kosten van Tonzon isolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het gebouw, het type isolatie dat wordt gebruikt en de omvang van de werkzaamheden. Over het algemeen zijn de kosten van Tonzon isolatie hoger dan die van traditionele isolatiemethoden, maar de hogere kosten kunnen op de lange termijn worden terugverdiend door de besparingen op energiekosten.

Combineer:

Nog meer mogelijkheden om te besparen op de energierekening

Als onderdeel van Deaton duurzaam zijn wij in de gelegenheid om u een volledig duurzaamheidspakket aan te bieden. Alles onder één dak.

Vraag naar de mogelijkheden!

Spouwmuurisolatie

Zonnepanelen

HR++ Glas

Offerte aanvragen