Skip to main content

Dakisolatie: De Sleutel tot Energiebesparing en Comfort

Dakisolatie is een essentiële investering voor elk huishouden dat streeft naar meer comfort en lagere energiekosten. Door het dak goed te isoleren, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening, de duurzaamheid van uw woning verbeteren en een aangenamere leefomgeving creëren. In dit artikel bespreken we de vele voordelen van dakisolatie en hoe het kan bijdragen aan een groenere toekomst.

Online rekentool

Met onze simpele rekentool kunt u snel prijsindicatie maken voor het aanbrengen van Dakisolatie.

Voer door middel van de slider het aantal m2 dakoppervlak in en we rekenen direct een indicatie uit van de kosten voor uw de desbetreffende woning. Let op het betreft een indicatie, neem voor een exacte prijsopgave contact met ons op. We komen graag bij u langs om een inmeting te doen.

We gaan in de berekening uit van een gemiddelde eengezinswoning met een spouwmuurdikte van 6cm.

Bereken direct prijsindicatie

Dakoppervlak: 40 m2

Calculated Value: 2400


Extra optiesPrijsindicatie: 4400,-

Op dit moment kunnen wij binnen 5 weken uw dak isoleren!

Voordelen dakisolatie

Dakisolatie heeft diverse voordelen die zowel financieel als op het gebied van comfort en duurzaamheid kunnen bijdragen. Hieronder worden de voordelen iets uitgebreider beschreven:

  1. Vermindering van warmteverlies en energiekosten: Door dakisolatie wordt de warmte beter vastgehouden in huis, waardoor er minder energie nodig is om het huis te verwarmen. Hierdoor wordt er bespaard op de energiekosten. Bovendien zorgt het verminderen van warmteverlies voor minder belasting van het milieu, omdat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen.

  2. Verbetering van het binnenklimaat: Door dakisolatie wordt de temperatuur in huis beter gereguleerd, waardoor het in de winter warmer is en in de zomer koeler. Dit zorgt voor een aangenamer en comfortabeler binnenklimaat. Bovendien kan dakisolatie bijdragen aan het verminderen van geluidshinder van buitenaf.

  3. Verhoging van de waarde van een gebouw: Dakisolatie kan bijdragen aan de verhoging van de waarde van een gebouw, omdat het bijdraagt aan de duurzaamheid en energie-efficiëntie van een woning of gebouw.

  4. Bijdrage aan duurzaamheid: Door dakisolatie wordt er minder CO2-uitstoot gerealiseerd omdat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen. Hierdoor wordt bijgedragen aan een beter milieu en aan duurzaamheid.

Kortom, dakisolatie biedt diverse voordelen op het gebied van comfort, duurzaamheid en financiën. Het is daarom aan te raden om te investeren in dakisolatie om deze voordelen te realiseren.

Werkwijze:

Bij Silenta staan transparantie en eerlijkheid centraal in onze werkwijze. Onze collega’s voorzien uw dak snel en efficient van isolatie (vaak al binnen één dag). Ook na ons werk blijven wij onze klanten ondersteunen met uitstekende service.

1. Advies

2. Offerte

3. Aanbrengen

4. Garantie

Isolatie aan de binnenzijde

Bij deze methode wordt de isolatie aangebracht aan de binnenzijde van het dak, tussen de kepers of spanten. Dit kan bijvoorbeeld met isolatiemateriaal zoals minerale wol, glaswol of PIR-platen. Bij een schuin dak is het aan te raden om dampremmende folie aan te brengen om te voorkomen dat vocht kan condenseren in de isolatie.

Wat levert de isolatie op?

Dakisolatie aan de binnenzijde kan verschillende voordelen opleveren, waaronder:

  1. Vermindering van warmteverlies en besparing op energiekosten

  2. Verbetering van het binnenklimaat

  3. Geluidsisolatie

  4. Verbeterde brandveiligheid

Aanbrengen van dakisolatie

Silenta dakisolatie is een isolatiemateriaal dat bestaat uit PIR-platen met daarop bevestigd een gipskartonplaat. Het wordt gebruikt voor het isoleren van schuine daken. Het aanbrengen van platen is eenvoudig en gebeurt door de platen tussen de kepers of spanten te plaatsen en ze vast te schroeven met bijgeleverde bevestigingsmiddelen.

Kosten dakisolatie

De kosten voor het aanbrengen van PIR Isofast isolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van het dak, de dikte van de isolatie en de moeilijkheidsgraad van de installatie. Over het algemeen kan je rekenen op een prijs van ongeveer €40 tot €50 per vierkante meter, inclusief arbeidskosten en materialen.

Combineer:

Nog meer mogelijkheden om te besparen op de energierekening

Als onderdeel van Deaton duurzaam zijn wij in de gelegenheid om u een volledig duurzaamheidspakket aan te bieden. Alles onder één dak.

Vraag naar de mogelijkheden!

Spouwmuurisolatie

Zonnepanelen

HR++ Glas

Offerte aanvragen